HOME » Kachelonderhoud in de winter?

Kachelonderhoud in de winter?

Gepubliceerd op 4 februari 2019 om 08:16

Kachels worden gehanteerd in diversen toepassingen. Niet alleen in uw woning wilt u graag dat het warm en behaaglijk is. Of u nu te maken heeft met geconditioneerd transport, pleziervaart, commerciële vaart of een camper, de temperatuur wilt u zo lang mogelijk behaaglijk houden.Om deze behaaglijkheid te realiseren is goed onderhoud belangrijk.

 

Maar wanneer voert u nu onderhoud uit aan uw kachel en/of CV installatie? Over het algemeen genomen heeft u al gauw de neiging om dit te doen als er een storing optreedt of als uw kachel helemaal niets meer doet. Dit heeft vaak tot gevolg dat u niet adequaat geholpen kunt worden en dat, als het een beetje tegen zit, u de avond/nacht zonder verwarming en/of warm water zit.

 

Een verstandige keuze qua onderhoud zal dan ook niet in de wintermaanden zijn, maar juist wanneer u er eigenlijk niet aan denkt. Einde van het voorjaar, de zomer en begin van het najaar zijn bij uitstek de ideale seizoenen om uw installatie van onderhoud te laten genieten. Op deze wijze bent u (meestal) niet afhankelijk van uw verwarmingssysteem en kunt u met een gerust hart het zomerseizoen verlengen en de winter in gaan.

Natuurlijk kunt u ook in de wintermaanden terecht voor uw onderhoud, maar voorkomen is beter dan genezen. Zorg er dus voor dat u in het voorjaar een afspraak maakt voor uw kachelonderhoud.

 

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.